Miłość to nie zawsze śmiech, ale i łzy...To nie zawsze szczęście ale i tęsknota...Teraz to kraty, a za nimi Ty...W mym sercu na krzyk budzi się ochota...Czekając na Ciebie mój ukochany...Miłością przebijam wysoki mur... Abym mogła Cię już mieć przy sobie...I razem z Tobą dotknąć szczęścia chmur...
Gość
Witam jestem tu nowa mój mąż jest już prawie trzy miesiące na pół otwartym w Przytułach
Cześć Sylwia jak chcesz pogadać to w Pogaduchy a jak konkrety to w różnych wątkach.
Użytkownik
Może za dużo informacji nie odświeżę, ale mój Łobuz jest na półotwartym (R2), widzenia środy i niedzielę. Widzenia łączą ale tylko w środy bo niedziela za dużo ludzi, bez dozoru też łatwo dostać. Intymne odbywają się w piątki, moim zdaniem najlepiej łapać pierwszy piątek miesiąca to nie ma wypisek wtedy i nie ma nieprzyjemnych komentarzy (dziewczyny opowiadały tam na miejscu, że jak robią chłopaki zakupy to potrafią przykro skomentować, mi na szczęście to się nie przytrafiło), i jak pisałam wypiski są w piątki poza pierwszym piątkiem miesiąca. Paczka 6 kg, ale te z kantyny tak do 0,5 kg przymkną oko. Do paczki nie liczą się napoje(mleko w płynie, cola itp) można 9 litrów. Chemię można na każdym widzeniu bez ograniczeń.
Największy minus to to siedzenie na przeciw siebie.
Jak mój trafi już do pracy to napiszę jak to jest z pracującymi czy coś się zmieni
Użytkownik
Majka. Na stronie zk masz w zakladce dla interesantow zalacznik. Pobierasz go, drukujesz uzupelniasz zgode i wysylasz do osadzonego. On uzupelnia reszte prosby i zanosi do zatwierdzenia. Byc moze moglby ta zgode wyniesc na widzenie tak by osoba, z ktora ma sie kontaktowac za pomoca skype-a mogla podpisac ja na miejscu.
Użytkownik
Widzenie na placu zabaw.
Zk dysponuje malenkim placykiem z bujawkami, zjezdzalnia, piaskownica i koszem do piłki. Umawiane jest na konkretna godzine. Mozna wczesniej zrobic zakupy w kantynie bo i tak przez sale widzen trzeba sie pojawic by "wbito" widzenie. Osadzony przychodzi na sale widzen i razem idziemy na ten plac. My dostalismy je na tzw ulge. Odbywalo sie pod nadzorem funkcjonariusza, ale mozna tez bezdozoru wowczas potrzebny jest wniosek w postaci widzenia bezdozorowego (f-sz siedzial z 10 m od nas wiec bylo swobodnie). Dla dzieciakow swietna odmiana od szarej sali widzen.
Moze wiec napisze cos o tej sali. A wiec jest spora, w ksztalcie litery L. Stoliki ustawione w zdłoz. Z jednej strony osadzony, na przeciwko rodzina. Kacik dla dzieci niestety mizerny, w sumie to jest kilka zabawek polozonych na stolik.
Widzenia na pawilonie A w srody i niedziele, w pierwsza niedziele miesiaca tlumy (czeka sie po 4-5 godzin). Telefony jak na wiekszosci polotworkow ograniczone do kolejek przy automatach. U nas na oddziale sa 4 telefony wiec calkiem dobrze.
Praca z ta jest srednio. Zewnetrznej nie ma zbyt duzo. Wlasnie rozpoczely sie prace przy hali na terenie zakladu wiec beda zatrudniac. Taka niby wolnosciowa ale ciagle na terenie.
Użytkownik
Bardzo nie polecam jezdzic na widzenia intymne w pierwszy piatek miesiaca. Na miejscu bylam o 8, gdzies o 8.30 rejestrowana i na widzenie weszlam o 16 a nie bylam ostatnia. Dziewczyny podobno od 6 czatuja zeby nie czekac pol dnia...
Pokoj jak w wiekszosci zakladow. Lozko, stolik z krzeslami i lazienka z prysznicem. Po drodze jest kantyna wiec mozna cos wczesniej kupic.
Użytkownik
WIDZENIA NA PAWILONIE A- zmiana:
-Kazda sroda,
-pierwsza niedziela miesiaca( oddzialy II, III, IV) i trzecia niedziela miesiaca (I, V, VI, VII).
Osadzeni zatrudnieni poza terenem zk w kazda niedziele.
Użytkownik
Kochane pomocy 😁 powiedzcie mi jak z telefonami na polotworku i dojazd bo widziałam że kijowy. Mój ma tam jednostke docelową i chwilowo przewieźli go do czerwonego Boru gdzie będzie dalej transportowany do przytul starych więc liczę na wasze jakieś podpowiedzii
Użytkownik
Kaska. Telefony od ok 8 do apelu czyli 19. U nas na oddziale sa 3 automaty, ale wiem, ze na niektorych sa po 2 na wieksza liczbe osadzonych.
Dojazd slaby. Autobus jest jakis rano, pozniej chyba o 13 bo nieraz widze, ze ludzie w pospiechu biegna na przystanek.
Gość
Witam, widzę że już dawno nie było tu postów. A powiedzcie mi co się zmieniło a bo przede wszystkim jak to jest z weekendami i czy ktoś odbiera tam telefony z wychowawców lub opiekunów w weekend by powiedzieć co się dzieje z osadzonym?
Użytkownik
Czekajaca ja od ponad miesiaca mam juz K w domku ale mysle, ze w kwestii udzielania informacji telefonicznie o osadzonych nic sie nie zmienilo i obowiazuje wszedzie ta sama zasada. Nic przez telefon Ci nie powiedza.
Gość
Pocahontas napisał:
Witajcie kobiety
Wiecie czy aktualnie do tego ZK może się dostać osoba z pierwszym wyrokiem? Z tego co pisala kasiajjj w pierwszym poście wynika,ze tak ale z tego co zdążyłam się dowiedziec co prawda z nie pewnych źródeł to teraz są male szanse żeby lobuz trafił tam jezeli to jego pierwszy wyrok. Może mi cos podpowiecie, jak jest z tym podzialem? Proszę o wyrozumiałość. To mój pierwszy post i sytuacja tez nowa..
Czy do listu mogę włożyć koperty i znaczki i czy mogę włożyć doładowania telegrosik czy musi być jakaś karta