Miłość to nie zawsze śmiech, ale i łzy...To nie zawsze szczęście ale i tęsknota...Teraz to kraty, a za nimi Ty...W mym sercu na krzyk budzi się ochota...Czekając na Ciebie mój ukochany...Miłością przebijam wysoki mur... Abym mogła Cię już mieć przy sobie...I razem z Tobą dotknąć szczęścia chmur...
Gość
Sprawdź MPK czy jak to się w Krakowie nazywa co jedzie od Ciebie pod ZK ewentualnie w bliskie rejony jakbyś musiała zmienić na inny numer autobusu.
Gość
Czy kolo zakladu na ruszczy znajduje sie bankomat?Pomozcie prosze
Gość
W google napisz bankomaty i jakie miasto i zobaczysz gdzie są.
Gość
Nie opodal jest sklep żabka i tam można wypłacić.
Czy ktoś się orientuje czy można mieć tam kieszonkowa konsole do gier P i do niej kartę pamięci z grami i mp3?
Gość
A jak daleko jest ta żabka,zalezy mi na czasie.Gdzie odbiera sie rzecz do przekazania z depozytu?
Gość
Witam, potrzebuję informacji na temat zk w nowej hucie ruszcza bądź Trzebinia jak tam jest odnośnie pracy na wolności, telefonami skype itd. Ogolnie warunki Pytam gdyż obecnie mój przebywa w Chmielowie i myślimy o przeniesieniu bym miała do niego bliżej. Chodzi o półotwartek. Chce się zorientować gdyż nie chce żeby wpadł z deszczu pod rynnę tam w sumie ma dobrze wszytsko poukładane obeznanie itd pracuje chodzi na kursy tylko ta odległość
główny powód dlaczego o tym myślimy to ja miała bym do niego blIżej a co za tym idzie widzenia 3 razy w miesiącu a nie jedno:/
Przede wszystkim jak jest z przepustkami ? Jemu zaraz mija 1/4 kary. Jak by ktoś dał znać co i jak
byla bym wdzięczna bo za wszelka cenę nie będę go pchać w ciemno.
Z góry dzięki
Gość
Cześć Wszystkim:) to może ja trochę z innej beczki.
Czy na terenie Zakładu Karnego jest lub są osoby chętne do pracy? oczywiście odpłatnej.
pozdrawiam
Gość
Tak naprawde Ruszczą żądzą kretyni .absurd goni absurd.Strażniczki już na wstępie mówią że higiena jest najważniejsza ,przy czym kąpiel jest dwa razy w tygodniu (dodam tutaj że w południe i latem gdy są upały to zaraz człowiek lepi się od potu)Pranie można zrobić raz w tygodniu w wyznaczony dzień ,jeżeli akurat przeniosą do innej sali która już miała pranie to niestety przepada i trzeba czekać następny tydzień chyba że znowu przeniosą to i miesiąc minie.Można mieć wyznaczoną ilość ubrań ,karają za każdą dodatkową koszulke .Dwa razy dziennie jest przeliczanka rano i wieczorem,po której jest apel ,czyli cztery razy dziennie trzeba stać pod drzwiami jak debil 15 .czasem 30 min .i strażniczki drą japy żeby nie rozmawiać. Kwity rozdzielane są zależnie od humoru w dany dzień.czasem rekordzistki wystawią i 20 za byle przewinienia . A ponadto recydywa ,która powinna mieć jakieś zasady kuma sie z gadami i z wychowawcą opowiadają sobie kawały i jest wesoło aż sie niedobrze robi na sam widok. Ogólnie frajernia dużo by jeszcze pisać ale nie ma sensu.
Gość
Hej mozesz powiedziec Jak sytuacja z wokandami I prxepustkami ?